Få många läsare till bloggen – fortsättning

Blomma text
Jag tycker det är väldigt roligt att så pass många ville vara med och kommentera/diskutera mitt tidigare inlägg om vad som ger en blogg många besökare. Efter de svar som jag fått så har tankeverksamheten fortsatt. De flesta svarar att de gillar bloggar som är intressanta, gärna inriktade på ett visst ämne och med snygga bilder och stilig design. Att det är viktigt att det är genomtänkt och bra skrivet. Vilket är ungefär som jag ser på det.

Jag tror dock att det är mestadels fotografer eller personer som har liknande intressen som varit inne här och kommenterat. Så vi är kanske lite partiska då vi har ungefär samma smak och tycke. Men i alla fall.

Det hade varit intressant att veta varför folk läser de bloggar som inte är skrivna av fotografer, konstnärer osv. Topbloggar som de på bloglovin under kategorin ‘alla’. Varför läser folk de bloggarna som har 15.000 följare och uppåt (om man bara räknar bloglovin)? Vad är det som lockar folk dit? Handlar det bara om att de hade tur och fick många läsare och nu fortsätter folk att återkomma för att de har blivit så populära? I want to know! :)

Handlar populariteten hos bloggar bara om tur? Idag finns det så många bra bloggar att dom bara blir en i mängden, vilket resulterar i att människor har svårt att hittat till dom. Vad gör man då för att nå ut till folket?

Vad är ditt bästa tips på att få folk att återkomma till din blogg?

3 Comments

  1. by Sandra on March 19, 2012  8:44 pm Reply

    Folk har sagt att de kommer tillbaka till min blogg för att de gillar den jag är och allt jag bloggar om. Många känner mig också privat och läser den för att hålla lite mer koll på mitt liv. De flesta som kommenterar regelbundet är dock såna som gillar mina smink- och receptinlägg.

  2. by Matilda [myphoto.blogg.se] on March 20, 2012  4:24 pm Reply

    Jag tror att popularitet bland bloggar handlar både lite om tur och att vara ute i rätt tidpunkt. Jag anser att många stora fotobloggar ofta är lite halvdana, inte superspeciella (inte som jag önskar dem iaf), men antagligen var de ute i rätt tidpunkt och lyckades tajma med turen också. Lite tråkigt faktiskt, då det finns så otroligt många, mindre bloggar som är otroligt duktiga!

  3. by Kattis on March 28, 2012  12:14 pm Reply

    Bästa tipset är nog att börja följa varndras bloggar, eller ja köra på länkbyte då och då :) Fin blogg btw ;) Titta in hos mig så kan du få läsa om allt och lite till. Kram

Leave a reply

Your email address will not be published.