Bota höst/vinter-depressionen

Röd ros

Såhär när hösten och vintern med sitt mörker kommer, så drar den även med sig en viss depression som många känner av. Dagarna blir kortare, man hinner knappt se ljuset innan det är borta igen, det blir kallare och snart täcks marken av vit kall snö.
Detta leder till att många känner sig deppiga, hängiga och tappar lusten. Vilket inte är så konstigt. Jag har läst runt bland bloggar att detta är en generell känsla. Men vad ska vi då göra åt saken? För att slippa gå runt de närmsta månaderna och må dåligt?

Mitt tips är att du, ja just du, i slutet på varje dag ska tänka ut 3 saker som du känner dig nöjd med eller som gjort dig glad idag. Det kan vara små grejer som att du åt pannkakor till lunch, att du hjälpte en tant av bussen eller varför inte att du fick hjälp med något av en vän. Vad som helst!
Jag lovar dig att inom ett par veckor så kommer du automatiskt att må bättre för att du koncentrerar dig på de positiva sakerna som händer under en dag, istället för de negativa. Du kommer under dagen tänka “de här kommer definitivt hamna på min lista i kväll”, vilket resulterar i att du glömmer bort allt de där negativa som händer som vi annars ofta fastnar vid.

Så vänner, vem är med mig? Vad är era tre positiva saker idag?

14 Comments

 1. by POOS on October 18, 2012  7:16 pm Reply

  Tre bra saker med denna dag:

  1.Jag fick träffa mina underbara kollegor och planera inför vår AW imporgon!
  2. Att jag ätit världens godaste äppelpaj
  3. Att jag hittat nya fina bloggar att läsa!

 2. by Mamma Maria on October 18, 2012  7:23 pm Reply

  Vilken otroligt vacker bild på rosen!

  Tre bra saker idag:
  sonen har lärt sig peka på lampa
  Ska strax ställa mig och baka
  Ikväll är det Hela Sverige bakar på tv:n och jag ska krypa upp med en kopp te och mysa!

 3. by MICHAELA D on October 18, 2012  8:36 pm Reply

  Svar: Åh, tack så jättemycket! Vad kul att du tycker det :D kram

 4. by william on October 19, 2012  9:36 am Reply

  fin bild & bra tips:D

 5. by william on October 19, 2012  9:37 am Reply

  fin bild & bra tips:DDD

 6. by Jonna Erlandsson on October 19, 2012  11:59 am Reply

  sv: Ja men jag tar ju en dag i taget osv, det är när jag kollar tillbaka i bloggen eller liknande jag inser hur foort det går haha! Och det är då jag känner sådär. Annars tänker jag aldrig på det :)

 7. by josephine on October 20, 2012  4:09 pm Reply

  Snyggig blogg du har!! :D

 8. by josephine on October 21, 2012  2:13 pm Reply

  Tjenare du! Du ställde några frågor i min frågestund förra veckan. Ta och kolla in om det var DU som ställde flest frågor och om det var du som vann en länkning! :)
  Tack för dina frågor btw!
  Hare bässsst.

 9. by Emilia on October 23, 2012  10:29 pm Reply

  Gud vad du är talanfull! dina bilder är sjuktfina!

  • by Frida on October 24, 2012  11:00 am Reply

   Åh tack så jättemycket! :) Kul att du gillar dom.
   (ps. det går inte att kommentera på din blogg.)

Leave a reply

Your email address will not be published.