Kriopigi Solnedgång

SolnedgångSolnedgångSolnedgång

Jag och mamma tog ju en sista minuten till Grekland, det blev en ospecificerad resa vilket var väldigt spännande då man aldrig vet vart man hamnar. Vi visste att vi skulle till Halkidiki och halvön Kassandra. Så när vi landade och hittade vår reseledare och fick veta att vi skulle hamna i en liten liten by vid namn Kriopigi med 700 invånare så blev vi lite fundersamma. Vad ska man göra i en så liten håla? ;)

Vi fick en liten lägenhet med ett rum och balkong med utsikt över havet. Byn låg väldigt högt upp så de 700 meterna till havet var i brant nedförsbacke och hemskt uppför på vägen hemåt igen. Vi var lite skeptiska till en början, men det gick över fort. En supermysig by, otroligt vatten, helt okej strand (lite stenigt ca 2 meter vid strandkanten) och det bästa av allt… Inte en enda skandinav! Förutom de andra 4 personer som kom med samma buss som oss. Det är ingen av alla charterbolagen som har hotell där, så det var endast Greker, Ryssar, Jugoslaver, Britter och Amerikanare som var där. Underbart! Det är sådär det ska vara, ett riktigt Grekland. Inte massa Svenskar! ;)

Backarna upp och ner till stranden var en utmaning, speciellt för min lilla fot som inte än är helt frisk. Men det gick väldigt bra. Vi gick ner tillräckligt tidigt på förmiddagen och hem sent på eftermiddagen. Det var inte en stor by och ingen direkt shopping, men vi har solat, läst böcker och legat i havet (mestadels i havet). Det var ca 34 grader på dagarna! Underbart!

Bilderna ovan är från första kvällen vi kom dit och gick ner till havet för att se stranden. Det var inte sån där finsand, men botten efter stenarna var fantastisk. :)
När vi kom tillbaka till hotellet efter ett dopp i havet när solen var på väg ner, så var himlen extra vacker!

Solnedgång

Utsikten från vår balkong!

3 Comments

  1. by linaaaa on August 16, 2013  2:27 pm Reply

    Åh vad fina bilder!

  2. by Junitjej on August 16, 2013  7:25 pm Reply

    Så fina bilder!

  3. by Fanny on August 18, 2013  7:51 am Reply

    Helt fantastiska bilder!!

Leave a reply

Your email address will not be published.