Grekland bilutflykt del II

Jag fortsätter leva mig tillbaka till vår tid i Grekland. Läs första delen av vår bilutflykt här.

Vi fortsatte vår biltur genom bergen och möttes sedan av havet. Det kändes som att vi skulle köra rakt ut i havet då vägen var smal, krokig och utan staket. Väl nere på marken så följde vi vattnet för att sedan mötas av vårt mål, Elafonissi. Vi parkerade bilen och började promenera. Förbi den enda restaugrang/kiosk som finns där, solstolarna och ut mot det turkosa vattnet där vi vadade ut mot en udde för att sprida ut våra handdukar och ta in den häftiga miljön.

Elafonissi är ett naturskyddsområde som är känt för sin rosa strand. Anledningen till att den är rosa är för att sanden besår av miljontals snäckor som krossats sönder och slipats till en mjuk sand. Otroligt häftigt! Man hittade olika små områden på stranden som var riktigt rosa medan andra inte hade lika mycket snäckskal i sig.
Jag och Frida gick en promenad längs stranden och njöt av den häftiga utsikten. Havet var ännu mer turkost än på andra ställen i Grekland och korallerna formade små block lite här och där.
Där på den stranden låg vi vid strandkanten i det långgrunda vattnet, badade i det knappt svalkande vattet och njöt av ett väldigt vackert ställe.

Grekland Kreta Bil stupGrekland Kreta vägkant stup hav bergGrekland Kreta hav klipporGrekland Kreta Elafonissi havGrekland Kreta Elafonissi rosa strandGrekland Kreta Elafonissi fötter vattenGrekland Kreta Elafonissi Klarblått vattenGrekland Kreta Elafonissi rosa strandGrekland Kreta Elafonissi blått vatten och rosa strandGrekland Kreta ElafonissiGrekland Kreta Elafonissi blått hav

13 Comments

 1. by Tess on August 27, 2012  9:32 pm Reply

  Å vad sugen man blir på lite semester!

 2. by Jonna Erlandsson on August 29, 2012  2:29 pm Reply

  sv: ja du lär inte ångra dig iallafall! Är helt kär i min haha :D

 3. by Malin on August 30, 2012  9:35 am Reply

  I wanna go back!!! Som ja saknar det där stället just nu!

  • by Frida on August 30, 2012  10:04 am Reply

   Åh ja! Värme, sol, bada, äta gott, vacker miljö... allt vill man ha tillbaka! :P

 4. by Anna on August 31, 2012  6:49 pm Reply

  Vilka underbara bilder!

 5. by Irma on September 4, 2012  5:50 pm Reply

  så fint det ser ut!

 6. by Fotograf Linda-Pauline on September 18, 2012  1:59 pm Reply

  GUD vad mkt härliga foton!
  Jag besökte Grekland i våras och gud vad jag saknar det!

Leave a reply

Your email address will not be published.