Grekland bilutflykt del I

Elafonissi. Det var vårt mål för dagen, vi hade hyrt bil och kl 8.00 levererades den till vårt hotell. Vi hade fått tips från en tjej som jobbade på baren där vi ofta hängde på kvällarna om att vi bara måste åka dit och se platsen. Hon ritade ut på kartan vilken väg vi skulle ta för att få se det verkliga Kreta och inte bara motorvägen.
Snirkliga vägar, höga berg, små byar och fyra tjejer i en bil. Kan det blivit mer ultimat? Nej.

Vi började rutten med att åka genom en massa små söta byar där tiden hade stått still, där män satt vid vägkanten och pysslade, där fåren springer ut mitt framför bilen och där olivträden växer i oändlighet. Mitt i vägen, direkt efter en kurva stannade vi till för att vi fått tips om en liten Grekisk pärla som inte är så vanlig att turister får veta om.

Vi gick upp för en rad stentrappor, stannade till vid en taverna för att äta lite lunch och sedan ännu mer klättring upp för stentrapporna. Det var varmt att gå uppför i solen, men när vi väl var framme var det värt det.
Där insprängt i berget så fanns en kyrka. Eller…vet inte om jag skulle kalla det en kyrka, men det fanns fotografier upphängda, ett biktbås och möjligheten att tända ljus. Otroligt häftigt och utsikten var underbar.

Här kommer några bilder från första delen av vår utflykt.

Grekland Kreta blå bil

Vår lilla blå pärla

Grekland Kreta pittoresk by GreklandGrekland Kreta Bil fårGrekland Kreta bergGrekland Kreta BergGrekland Kreta BergGrekland Kreta Taverna BergenGrekland Kreta MalinGrekland Kreta AngelicaGrekland Kreta FlaggaGrekland Kreta BergGrekland Kreta Berg snirklig vägGrekland Kreta Berg snirklig vägGrekland Kreta Kyrka insprängd i bergetGrekland Kreta Kyrka insprängd i bergetGrekland Kreta Kyrka insprängd i bergetGrekland Kreta Kyrka insprängd i berget

8 Comments

 1. by SoF on August 19, 2012  2:15 pm Reply

  F I N T !!
  Häftigt med vägen som slingrar sig utefter berget.

  Glad söndag!

 2. by Jigge on August 19, 2012  3:52 pm Reply

  Längtar tillbaka, härliga minnen!!!

 3. by Sara on August 19, 2012  9:04 pm Reply

  Riktigt härliga bilder :)

 4. by Lena on August 22, 2012  1:43 pm Reply

  Fina bilder. Grekland är något jag har velat resa till länge och fotografera på :)

 5. Pingback : Grekland bilutflykt del II | Frida Furberg fotograf Stockholm - FotograFia Blogg

 6. by Irma on August 29, 2012  3:43 pm Reply

  åh så väldigt fina bilder!

 7. Pingback : En ny fin vän | Frida Furberg fotograf Stockholm - FotograFia Blogg

Leave a reply

Your email address will not be published.