Tillbaka efter 40 dagar

Familjefotografering

Foto från min familjefotografering jag hade med Jasmine, Oliver och Celine.

Nu, efter 40 dagar i mitt egna lilla helvete, så är jag äntligen fri!
Kanske lite överdrivet sagt, men det har definitivt inte varit en rolig upplevelse. I går klockan två så rök äntligen mitt gips och min stackars vad och fot fick uppleva den friska luften(?) av Karolinska Sjukhuset.

Läkaren säger att min fot ska vara hel nu och det ska inte vara några problem med att gå på den. Förutom att det knappt går att gå på den! Det är läskigt hur snabbt det går för musklerna att försvinna. Jag har definitivt ingen muskel kvar, min vad är smal, klen och hårig! haha! Skämtade om att den hade sparat slutspels-skägg! ;)

Men det är riktigt läskigt att knappt kunna röra på foten, hur lite rörelseförmåga man har. Så det är bara att börja träna och röra på den. Jag har fått en skena som jag kan ha runt fotleden när jag är ute och promenerar, men hemma så går jag utan den. Otroligt läskigt!
Men det äckligaste är nog huden, den är så torr! Ser ut som fiskfjäll. Hur mycket jag än smörjer så fjunar jag bara. Men man får väl ge huden tid också…

Nu blir det dock ett par veckor av att vänja mig att vara utan gipset, att lära sig gå på nytt och få tillbaka rörligheten så att jag kan upp och dansa! ;)

Det jag insett mest under min tid med bruten fot är:
• Det gör ont att bryta foten!
• Man ska vara riktigt tacksam att man i normala fall kan duscha helt själv.
• Livet i soffan är sjukt långtråkigt, även om man inte pallar med något annat.
• Att äta maximalt antal värktabletter varje dag i 5 veckor gör att man får ont i magen.
• Att duscha och försöka laga mat på samma dag gör en helt slut.
• Det är jobbigt att sova med foten högt.
• Att hoppa på kryckor är riktigt tungt.
• Jag har världens bästa kille som hjälpt mig med allt!

Och jag lovar att jag från och med nu ska bli bättre på att blogga. Känns som att jag på något sätt kommit tillbaka till verkligheten nu.
Tack för er som ständigt tittar in här trots att det varit tomt!!

2 Comments

  1. by Sofia Wählby Photography on April 25, 2013  4:33 pm Reply

    Men gud så fin bild!
    Vad tråkigt med bruten fot. Hoppas du mår bättre nu och att foten förblir hel :)

  2. by Angus on April 25, 2013  6:27 pm Reply

    Skönt att bli av med gispet. Ge det lite tid och träning så är allt ett minne blott ! :)

Leave a reply

Your email address will not be published.